JESENNÉ ČAROVANIE

21.11.2012 17:50

 

                                      JESENNÉ ČAROVANIE

Mesiac október sa v našej materskej škole niesol v znamení jesene. Dozvedeli sme sa veľa nového o jeseni, práci v jesennej záhradke, o ovocí a zelenine. Boli sme sa pozrieť v mnohých záhradách , plných ovocných stromov a v jednej sme pomáhali pri oberaní jabĺčok. Mňam – tie žarnovické sú najlepšie.

V rámci týždňa zdravej výživy sme spolu s pani učiteľkami ochutnávali ovocie a zeleninu a robili rôzne zdravé šaláty a nátierky.

Kamaráti z „C“ triedy upiekli pre nás všetkých výborné mafinky. Pomohli im pri tom nielen pani učiteľky, ale aj babka Helenka.Tá okrem iného priniesla do koláčikov aj rôzne prísady – orechy, čučoriedky, jablká a čokoládu. Ostáva vám iba hádať, ktoré nám chutili najviac.A veru, chutné boli všetky, pochválili nás dokonca aj tety kuchárky.

      V jedno krásne októbrové popoludnie sme spolu s rodičmi pri teplom čajíku a chutnom koláčiku premieňali šišky, tekvičky, listy a ďalší prírodný materiál na ježkov, panáčikov, svetlonosov … Výsledok našej práce bol neuveriteľný a tešil očká všetkých návštevníkov našej MŠ.

V tomto mesiaci sme nezabudli ani na našich starkých a pripravili sme si pre nich pásma plné tanca, spevu a básničiek. Veľmi sme sa snažili a starkí sa nám odvďačili veľkým potleskom.

    Už teraz netrpezlivo čakáme na ďalšie prekvapenia a hlavne na Mikuláša a Vianoce. O tom ako sme ich prežili vás budeme informovať.

                                            Deti a kolektív z MŠ na Ul. A. Sládkoviča

Späť