Koniec roka v Mravenisku

26.06.2013 18:31

 

A už je to tu!!! Toľko chcené a očakávané letné prázdniny. Nielen my pani učiteľky, ale aj naši malí kamaráti potrebujú vypnúť, oddýchnuť si po náročnom školskom roku a nabrať nové sily do toho ďalšieho.Aj posledné dva mesiace nám všetkým dali zabrať. Od prvého dňa až do toho posledného sme sa nezastavili.

/fotka č.1/ Dňa 23.mája sa deti z našej materskej školy opäť zapojili do Detskej športovej olympiády. Akciu pripravilo Oddelenie kultúry, mládeže a športu v spolupráci s Centrom voľného času. Deti súťažili v hode loptičkou na cieľ, v kope lopty do bránky, v štafetovom a člnkovom behu. Čas medzi disciplínami sme si krátili tancom. Olympiáda bola taká, aká má byť: so slávnostným nástupom, s olympijským ohňom, zástavami. Najlepšie na našej DŠO je to, že sme víťazmi všetci. Do materskej školy sme sa vracali s medailami na krku a dobrým pocitom, že sme niečo spravili pre svoje zdravie.

/fotka č.2/ Ráno 30.mája sme stáli pred materskou školou s dáždnikmi v rukách plní očakávaní. Autobus nás zaviezol do Banskej Bystrice. Tu sa totiž konalo vo veľkej budove Štátnej opery baletné predstavenie Ferdo mravec. Väčšina z detí zažila divadelnú atmosféru po prvý krát a verte, že im to bolo na ich rozžiarených očkách patrične vidieť. Deti predsa máme rozvíjať po všetkých stránkach a my sme radi, že sme im to mohli umožniť.

/fotka č.3/ V piatok 31.mája sme sa na pozvanie ZŠ presunuli k našim kamarátom. V budove školy sa naše deti dosýta vyšantili na veľkých „ šúchalách“, tancovali na diskotéke / kde sa mimochodom nedali zahanbiť ani pred tými najstaršími- deviatakmi/. Tancovali zumbu, vyrábali výrobky z hliny, dali sa namaľovať šikovnými pani učiteľkami. Samozrejme, nemôžeme zabudnúť na zaujímavé predstavenie našich žarnovických hasičov. Plní zážitkov sme sa vrátili do MŠ, kde nám pani kuchárky pripravili slávnostný obed, dostali sme balíček plný sladkostí- no proste: deň na jednotku!

/fotka č.4/Tento rok sme oslávili sviatok všetkých detí netradične- Dňom námorníkov. Všetci sme sa obliekli do námorníckych farieb a premenili sa na skúsených moreplavcov. Museli sme zdolať rôzne nástrahy na ostrovoch, ktoré nám priniesla naša námorná cesta: ostrov pokladov, ostrov žabiek, ostrov šikovníčkov, ostrov pirátov a ostrov stroskotancov. Nakoniec sa nám všetkým

podarilo nájsť vysnívaný poklad. Veríme, že spokojné boli nielen deti, ale aj rodičia, lebo nám- pani učiteľkám sa táto akcia veľmi páčila. Týmto sa ale akcie k MDD nekončili, na školskom dvore sme mali balónovú zábavu, boli sme na turistických vychádzkach, v cukrárni, na kolkárni.

/fotka č.5/ Každoročne sa koncom júna lúčime s našimi najstaršími deťmi. Nebolo tomu inak ani tento rok. 17.júna sa všetci predškoláci pekne vyobliekali a dôstojne rozlúčili so svojimi kamarátmi, pani riaditeľkou, pani učiteľkami, pani vedúcou školskej jedálne, tetami kuchárkami a tetami upratovačkami. V obradnej sieni im Osvedčenia o ukončení predprimárneho vzdelávania odovzdala viceprimátorka mesta Ing. A. Kazimírová. Pekný program predviedli deti z Prvosienky pod vedením p.Tillerovej, deti zo ZŠ pod vedením p.učiteľky Cajzlovej a deti z našej MŠ. V triede nás čakali slávnostne prestreté stoly , darčeky, diskotéka . V rozlúčke sme pokračovali dňa 21.júna, keď popoludní prišli na náš školský dvor rodičia s predškolákmi. /fotka č.6/ Bola super opekačka, rôzne súťaže, tancovali sme, bavili sa ako sa na poriadnu rozlúčku patrí. Keď rodičia odišli, najodvážnejšie deti nocovali v materskej škole- to vám bola zábava!!! – pyžamová párty, diskotéka, vankúšová vojna, nočná výprava po materskej škole. Po toľkých zážitkoch deti zaspali s obľúbeným plyšákom v náručí sladkým spánkom.

My pani učiteľky sme sa snažili dať zo seba všetko. Sme spokojné, že sa nám podarilo pripraviť deti na vstup do ZŠ. Veríme, že sa im tam bude dariť a že aj po rokoch budú s láskou spomínať na chvíle strávené v materskej škole.

Všetkým Vám prajeme krásne leto a tešíme sa na september.

Späť