Návšteva z Lesného závodu v Žarnovici

06.02.2013 13:02

Návšteva z Lesného závodu v Žarnovici

Vliezol medveď do brlôžka, chcel si iba pospať troška.

Zakutral sa pod perinu a prespal tam celú zimu.

Alebo, nie? Či medveď prespí celú zimu, ako a kde si na ňu ukladá zásoby, akú má podobu a stopu a iné zaujímavosti o ňom, aj o iných lesných zvieratách mali deti z MŠ na Ulici Andreja Sládkoviča možnosť získať v piatok dňa 25. Januára 2013, od pracovníkov Lesného závodu v Žarnovici.

Farebnými obrázkami pútavým spôsobom oboznámili deti so zvieratami žijúcimi v lesnom spoločenstve. Zoznámili sa s podobou zvierat, s ich spôsobom života, aj s možnosťami dokrmovania lesných zvierat poľovníkmi v zimnom období. Deťom sa besiedka páčila, kládli hosťom zaujímavé otázky. Predškoláci sa napríklad dozvedeli aký je rozdiel medzi rohom a parohom zvieraťa, mali možnosť skutočné parožie vidieť, aj si ho chytiť do svojich rúk. Nové informácie získali aj o vtáctve. Aj o ňom im pracovníci lesného závodu porozprávali. Svoje poznatky a skúsenosti mohli deti zužitkovať v pracovných listoch, ktoré si pre nich naši hostia pripravili. Aj takouto formou bolo deťom umožnené pestovať návyk ekologického konania, spoznávať a vnímať krásu prírody a utvárať si k nej kladný vzťah.

Za príjemné stretnutie, zaujímavé poznatky a tvorivú hodinku v našej MŠ, pracovníkom Lesného závodu v Žarnovici veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

Späť